Sandra Mastios guldkorn i Landskrona
För knappt tio år sedan tog Sandra Mastio hem segern i tv-tävlingen Sveriges Mästerkock. Sedan dess har hon gett ut kokböcker, öppnat flera restauranger i Malmö och blivit känd som Skånes pizzadrottning. Här ger hon sina bästa Landskronatips.
Erikstorp – pizza i trädgården
Börja med lunch på restaurangen Kvarteret Erikstorp norr om Borstahusen. En av höjdpunkterna är deras pizza. Denna ville Sandra Mastio självklart inte missa. Här lagas pizza enligt konstens alla regler. Degen bygger på italienskt mjöl, Molina Caputo, som är finmalt vetemjöl från Neapels enda kvarn. Mozzarellan levereras direkt
till Erikstorp från ett litet ekologiskt mejeri i Köpenhamn, La Treccia. Tomatsåsen kokar man
på konserverad San Marzanotomat, som är köttig och solmogen, precis som i Neapel.
– På Erikstorp tar man kärleken till pizza på allvar, jag blev så glad över att uppleva omsorgen i detaljerna!
Landskrona konsthall – mat och kultur i oemotståndlig mix
– Jag blev golvad av Landskrona konsthall! Den är helt byggd i glas och känns som att
den svävar över marken, mitt i den vackra parken.
I den vackra restaurangdelen, kallad Sherrybaren, huserar Thimans vinbar, som erbjuder viner från små vingårdar runt om i Europa i kombination med vällagade rätter.
Matscenen – restaurangen med stadens vackraste terrass
– Det känns som att vara i en park i Paris när man sitter i solen på Matscenens sommarterrass! På med solglasögon, drick goda drinkar, ät goda plockrätter och njut av livet. Flatbread Cacio e pepe eller oxtartar är säkra kort, goda och roliga smakkombinationer. Fast jag är också extremt svag för en maffig räkmacka!
Observera att din kommentar blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra.
Ange din e-postadress för att få återkoppling på din feedback.